Chat with us, powered by LiveChat

За Нас

Нашата Приказна

,,Аутизам ААМК“ е невладина организација чија визија е подобрување на животот на лицата со нетипичен развој, нивно прифаќање, почитување и целосна инклузија во општеството. Постоиме од јуни 2018 година но идејата за ова здружение е од многу одамна. Целта ни е да се обидеме да направиме промени во односот на граѓаните, институциите и општеството кон лицата со аутизам. Да увидат сите дека тие лица имаат свои индивидиуални карактеристики. Поседуваат разни способности кои особено доаѓаат до израз во уметноста. Всушност таму, независно дали се работи за ликовна, музичка или друг вид уметност овие лица најубаво се изразуваат.

За Тимот

Тимот на здружението за аутизам , се состои од ентусијасти на сите возрасти. Стручни лица кои сакаат да им помогнат на сите личности со аутизам да се развиваат, да се вклучат во општеството и да бидат прифатени. Запознајте ги нашите херои.

Close Menu